Literature

 

OR choose the year of publication:  

 

Full List A–Z

Note: The following list is only a selection of available literature on the subject of MALDI-UP.

 

Fawzy A, Rau J, Riße K, Schauerte N, Geiger C, Blom J, Imirzalioglu C, Falgenhauer J, Bach A, Herden C, Eisenberg T
Streptobacillus felis, a member of the oropharynx microbiota of the Felidae, isolated from a tropical rusty-spotted cat (Journal)
Antonie van Leeuwenhoek 113 1455-1465
https://link.springer.com/epdf/10.1007/s10482-020-01454-x

 

Fergusson CF, Coloma JMF, Valentine MC, Haeckl FPJ, Linington RG
Custom Matrix-Assisted Laser Desorption Ionization-Time of Flight Mass Spectrometric Database for Identification of Environmental Isolates of the Genus Burkholderia and Related Genera (Journal)
Applied and Environmental Microbiology  86:e00354-20
https://doi.org/10.1128/AEM.00354-20

 

Fuchs J, Krause A, Skuballa J, Eisenbeiss F, Pietsch K, Wind C
Fischarten-Identifizierung mittels MALDI-TOF MS (Journal)
58. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz der DVG 26.9.-29.9.2017 Garmsch-Partenkirchen

 

Fuchs J, Rullmann A, Wind C
Identifizierung von Thunfischarten mittels Sequenzierung und MALDI-TOF MS (Journal)
Amtstierärztlicher Dienst und Lebensmittelkontrolle Sonderausgabe 217

 

Hankele S, Brett A, Männig A, Hiller E, Rau J
MALDI-TOF MS zur Quantifizierung des Schweine-und Rinderanteils in Hackfleisch (Poster)
Arbeitstagung des Regionalverbands Südwest der Lebesnmittelchemischen gesellschaft _ Fachgruppe der GDCh 7.-8.03.2017 Sigmaringen
https://maldi-up.ua-bw.de/docs/Hankele_Poster_GdCh_RegionaltagSigmaringen017.pdf

 

Hiller E, Männig A, Rau J
Tierartendifferenzierung bei Fleisch - Mit MALDI-TOF-MS von der Datenbank zur Validierung (Journal)
Deutsche Lebensmittelrundschau 113 12-16

 

Hübler C, Ormos R, Schneider C, Rau J
Gift oder Genuss - Artbestimmung von Pflanzen im MALDI-TOF MS (Poster)
Regionalverbandstagungen der Lebensmittelchemischen Gesellschaft / AG JLC Warm Up 10.03.2022 
https://maldi-up.ua-bw.de/docs/CVUAS_Huebler_et_al_Gift-oder-Genuss_Poster.pdf

 

Klaper K, Hammerl JA, Rau J, Pfeifer Y, Werner G
Genome-based analysis of Klebsiella spp. isolates from animals and food products in Germany, 2013-2017 (Journal)
Pathogens 10(5) 573
https://doi.org/10.3390/pathogens10050573

 

Kuhnert P, Brodard I, Bock S, Hemphill A, Akarsu H, Engelhardt A, Kutzer, P
Wielerella bovis gen. nov., sp. nov. a member of the family Neisseriaceae associated with bovine endocarditis (Journal)
International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology 72 
https://doi.org/10.1099/ijsem.0.005387

 

Lasch P, Drevinek M, Nattermann H, grunow R, Stämmler M, Dieckmann R, Schwecke T, Neumann D
Characterization of Yersinia using MALDI-TOF mass spectrometry and chemometrics (Journal)
Analytical Chemistry 20 8464-8475
https://doi.org/10.1021/ac101036s